Herfst- en winterjassen anno 2011

Ben je een nog op zoek naar nieuwe herfst- en winterjas?

1. De trenchcoat
De trenchcoat is een klassieke jas die vele vrouwen goed staat omdat de
vrouwelijke vormen perfect tot zijn recht komen. Het ene jaar is de trenchcoat
wat langer dan weer wat korter met een grotere of kleinere schouderpartij en
ook in de kragen wordt jaarlijks variatie aangebracht.

Deze herfst en winter is de trenchcoat korter (sowieso tot boven de knie), meer casual en gemaakt van lichtere stoffen dan het origineel.

De meer traditionele kleuren zoals zwart, grijs, beige en camel blijven een goede keuze, maar wie meer wil opvallen kan ook kiezen voor rood, groen, geel of zelfs een jas met luipaardenprint.

2. De (nep)lederen jas
Vorig jaar waren de (nep)lederen jassen al enorm populair, en dat is dit jaar
niet anders. Opvallend is dat de lederen jas nu vaak wordt gecombineerd met een
bonten kraag.

Zwart is nog steeds de meest gekozen kleur, denk aan de hippe motortrend wil volgen. Maar gelukkig zien we ook vele andere kleuren zoals camel, aardetinten en zelfs rood!

3. De (nep)bonten jas
Met (nep)bont zie je er meteen ontzettend glamoureus uit. Je kan kiezen voor een jas met met alleen een bonten kraag, of een volledige jas in de stof.
Kort of lang, het maakt deze herfst niet uit! Bovendien bestaan er ook bonten bodywarmers, die je kan combineren met een lichter (lederen?) jasje.

Want de combinatie van bont en leer – zoals hierboven al werd aangegeven – is dit seizoen helemaal in. Ook een bonten jas met een lederen rokje is een goede keuze!

4. De cape
Een cape kun je naar hartelust combineren, want het past zowel bij een kort rokje als bij een skinny jeans, maar of het jouw figuur nu zo flatteert? Ik ben van mening dat wanneer je een mooie taille hebt; laat hem zien!! Je ziet er zoveel slanker uit!

Een tip: door te kiezen voor een exemplaar met gaten voor jouw armen, is het minder moeilijk om je handtas te dragen!

5. Het militairenjasje
Jassen die geïnspireerd zijn op het leger, zijn dit seizoen overal terug te vinden. Wij zien variatie in de knoopbelijningen, taillering en de kleur! Kaki voert de boventoon, maar deze jas is ook heel mooi in  blauw en zelfs in rood.

Uiteraard combineren we de jassen met een mooie shawl; die zijn volop verkrijgbaar in de webshop van MB Styling Shawls.
Bronvermelding: Asos.com, deMorgen.be en Bonaparte.

 

 

Misschien ook leuk .....

  • Wat maakt een BeckSöndergaard sjaal nou zo speciaal?Wat maakt een BeckSöndergaard sjaal nou zo speciaal? En wie is BeckSöndergaard eigenlijk? BeckSöndergaard is een Deens accessoirelabel dat opgericht is in 2003 door de dames Anna Sondergaard en Lis Beck. De beide dames ontwerpen sjaals met […]
  • Kledingtrend voorjaar 2013: wit Stralend wit De kleur wit gaat dit voorjaar/zomerseizoen de boventoon voeren. Wit oogt altijd zomers en fris. De grote modeontwerpers showden opvallend veel wit in ultra light materialen […]
  • Overslagshirts Slippely Verscheidenheid aan modellen Wie kent de T-shirts (korte of lange mouw), overslagshirts (met of zonder mouw), hemdjes en sjaaltjes van Slippely niet? Het zijn mooie, vormvaste shirts, […]

Aanverwante berichten