Blog over of iemand zwarte kleding kan dragen.
|

Ik kan toch wel zwart dragen?

Tijdens de kleurenanalyses wordt mij deze vraag herhaaldelijk gesteld.
Men hoopt dan op een positief antwoord want wat dragen we met z’n allen graag zwarte kleding!
Ik moet helaas nogal eens uitleggen dat zwart niet de kleur is die de betreffende persoon het meest flatteert en dat men bijvoorbeeld beter kan kiezen voor een antraciet grijs, petrol, donkerblauw of donkerbruin.

Waarom dan?

Eigenlijk is het vrij simpel; heb je zelf zwarte elementen in jouw huid, haar en/of ogen?
Dan kun je prima zwart dragen. Heb je bijvoorbeeld zwart haar of hele donkere wenkbrauwen of ogen, dan is het juist mooi om zwart te dragen want dan herhaal je jouw eigen uiterlijke kenmerken.
Dat schept rust!
Maar heb je dat niet, zul je zien dat zwart je juist hard maakt en niet zelden zie je dan donkere kringen ontstaan onder de ogen of dat rimpels  meer zichtbaar worden. Allemaal tekenen die we liever niet zien bij onszelf.

oogkleuren

Zo zie je eenvoudig of zwart voor jou een goede kleur is.

Neem een duidelijke close-up foto van jouw oog.
Om de iris zie je een randje zitten. Dat is vaak donkerder dan de rest.
Is dat randje misschien donker groen? Of donker blauw of bruin? Dan betekent dit dat deze donkergroene, donkerblauwe of bruine kleur een hele goede basiskleur voor je is. Die zal je heel goed staan!
Dit is meteen ook een goede kleur voor je voor jouw zakelijke kleding.
Zie je een zwart randje (dat zal vaak zichtbaar zijn bij een donkere iris) dan kun je met alle gemak zwart dragen in jouw kleding.

Wanneer we nog een stapje verder gaan…

Je zou deze foto van jouw oog onder het kopieer apparaat kunnen leggen en afdrukken met alleen zwart/wit kleuren of misschien heb je een app of jouw telefoon of laptop met grijstinten.
Je krijgt dan een goed beeld over jouw kleur zwart of dat één van de grijstinten misschien mooier is.
Zou ik de oogkleuren op onderstaande afbeelding een nummer geven, krijgt het groene oog linksboven nummer 1 en het groene oog rechtsonder, nummer 6.
De oogkleuren 2, 4 en 5 kunnen prima zwart dragen.
De oogkleuren 1 en 6 zijn beter af met een antraciet grijs en oogkleur 3 kan beter kiezen voor een midden grijs.

Hoe kun je dit nu beïnvloeden zodat je toch zwart kunt dragen?

Natuurlijk zijn er wel eens gelegenheden waarop je zwart wilt dragen of heb je er gewoon behoefte aan om zwart te dragen.
Dan zou je jouw oog make-up iets meer kunnen aanzetten of de wenkbrauwen iets donkerder kunnen kleuren. Niet teveel!
Wil je een zwart jurkje dragen op een feest? Kies dan voor een strapless of een dieper uitgesneden model zodat er eerst huid te zien is met een mooi sieraad en daarna pas het zwart.

Uiteraard zijn er meerdere factoren die meetellen.

Dit is een goede richtlijn om te bepalen of je zwart kunt dragen.
Wenkbrauwen, mits in de oorspronkelijke kleur, geven ook een goed beeld of je zwart kunt dragen of liever een grijstint.
Tijdens een kleurenanalyse kijk ik vooral ook naar de combinatie van huid, haar en ogen want er spelen natuurlijk meer factoren mee. Heb je bijvoorbeeld heel licht grijs haar of geblondeerd licht haar?
Dan is zwart de complementaire kleur en zou je in sommige gevallen ook zwart kunnen dragen.

Wil jij ook weten of zwart een goede kleur is voor je of juist niet? Maak dan eens een afspraak voor een kleurenanalyse.
Dat zal je veel duidelijkheid geven.
Dit kan nu niet i.v.m. Corona maar je kunt wel een gratis online kleuranalyse doen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Misschien ook leuk .....

  • Wat is de beste tijd voor een kleurenanalyse?Wat is de beste tijd voor een kleurenanalyse? Beter in de winter of juist in de zomer? Dit is een vraag die mij herhaaldelijk gesteld wordt. Tijdens een kleurenanalyse kijk ik naar de huid, haar en ogen en baseer daar de kleuren op […]
  • SneeuwwitSneeuwwit Sneeuwwit. Hoe onlogisch het ook klinkt; wit is geen kleur maar is eigenlijk een optelsom van alle kleuren bij elkaar. Wanneer we op een winterdag door een besneeuwd landschap lopen, […]
  • Wat maakt jou nou zo bijzonder?Wat maakt jou nou zo bijzonder? Jouw eigen uiterlijke kenmerken Wanneer je bij me komt voor een persoonlijke kleuranalyse neem ik jouw oogkleur, haarkleur en huidskleur op.Ook bij de Gratis Online Kleuranalyse laat ik je […]

Aanverwante berichten