Drie Kikoy strandlakens op model
|

Kikoy strandlaken

Kikoy strandlaken

Waarschijnlijk herken jij dit wel; je gaat op vakantie.
Je hebt alles uitgezocht wat je mee wilt nemen en natuurlijk past het niet allemaal in die ene koffer! En dan moeten er ook nog twee dikke badstoffen strandlakens bovenop. Nu gaat de koffer helemaal niet meer dicht…

Of: bij het inchecken op het vliegveld blijkt dat de koffer te zwaar is en je moet gaan bijbetalen.
Alternatief: de strandlakens gaan eruit en die moeten de kinderen onder de arm nemen als handbagage en dat nemen ze je natuurlijk niet in dank af.

De oplossing biedt een Kikoy strandlaken

Kikoy’s zijn ambachtelijk geweven, kleurrijke doeken uit Kenia.
De naam van zo’n strandlaken is Kikoy hetgeen betkent wrap en dat is precies zoals de Keniaanse vrouwen deze doeken dragen; als omslagdoek. Deze doeken zijn verkrijgbaar met een badstof binnenkant.
Een Kikoy met badstof binnenkant noemen we een Kikoy strandlaken en weegt slechts ca. 500 gram.
Dit strandlaken neemt weinig ruimte in je koffer en strandtas, neemt gemakkelijk vocht op en is na gebruik snel weer droog.
De voorzijde van een Kikoy strandlaken is van zachte katoen en is aan de achterzijde gevoerd met badstof en heeft een handig klittenband zakje aan de zijkant voor bijvoorbeeld geld, sleutels of smartphone.

Kortom: Ideaal voor vakantie & sauna!

Meerdere mogelijkheden met de Kikoy Strandlakens

 • Als strandlaken; je ligt op de super zachte katoen en je droogt je af met de badstoffen achterkant.
 • Met een simpele knoop transformeer je de Kikoy tot een omslagdoek. Je ziet deze doeken vaak gedragen worden op boulevards van Ibiza als omslagdoek. Ideaal ook als je aan het zwembad ligt en je wilt even wat gaan eten!
 • Als saunadoek.
 • Als handdoek in de badkamer door het absorberende katoen met als groot voordeel dat ze in mum van tijd weer droog zijn!
 • Als draagdoek om jouw baby over het strand te dragen.

Wasvoorschrift van de Kikoy Strandlakens

 • Wassen voor gebruik op 30-40 C. is noodzakelijk.
 • Drogen in de droger mag op de laagste stand.
 • De doek droogt sowieso heel snel aan de waslijn!
 • Indien mogelijk: zet de doek eerst 12 uur in koud water om krimp te voorkomen en eventueel met een scheutje azijn om de kleur te behouden.

  Pure-Kenya-Kikoy-strandlaken-Jambo-blue

De Kikoy Strandlakens zijn verkrijgbaar in vele verschillende kleuren.
Deze Kikoy strandlakens vandaag besteld, morgen in huis. 
Uit voorraad leverbaar.

Afmeting: 170 x 96 cm
Materiaal: 100% super zachte katoen

button-naar-strandlakens

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Misschien ook leuk .....

 • Wat maakt jou nou zo bijzonder?Wat maakt jou nou zo bijzonder? Jouw eigen uiterlijke kenmerken Wanneer je bij me komt voor een persoonlijke kleuranalyse neem ik jouw oogkleur, haarkleur en huidskleur op.Ook bij de Gratis Online Kleuranalyse laat ik je […]
 • Gedempte en heldere kleuren.Gedempte en heldere kleuren. Wat zijn heldere en wat zijn gedempte kleuren? Op de kleuterschool leerden we al dat rood, geel en blauw de primaire kleuren zijn. Wanneer we 2 primaire kleuren bijvoorbeeld geel en blauw […]
 • Wat is de beste tijd voor een kleurenanalyse?Wat is de beste tijd voor een kleurenanalyse? Beter in de winter of juist in de zomer? Dit is een vraag die mij herhaaldelijk gesteld wordt. Tijdens een kleurenanalyse kijk ik naar de huid, haar en ogen en baseer daar de kleuren op […]

Aanverwante berichten