Hamamdoek

Wat is eigenlijk een hamamdoek?

De hamamdoek, ook wel pestemal of fouta genoemd, is een traditionele Turkse handdoek die gebruikt wordt in een hamam.
De hamamdoeken worden op weefgetouwen geweven en de kwastjes worden door de vrouwen met de hand gedraaid en geknoopt.

De hamamdoek wordt gemaakt van hydrofiel katoen, waardoor deze zeer geschikt is als badhanddoek of als strandlaken omdat ze veel vocht op kunnen nemen.
Ook is de hamamdoek vrij dun, erg soepel, licht van gewicht en de doek droogt weer snel.

Wanneer gebruik je een hamamdoek?

De lichtgewicht hamamdoek is ideaal als strandhanddoek, op reis, op de boot, naar het zwembad, sportschool, de sauna of de spa.
De doek kan zeer compact worden opgevouwen en weegt maar 300 gram. Bovendien is de hamamdoek snel droog en goed te wassen.
Daarom ideaal voor in de koffer, rugzak of strandtas. Prima te gebruiken als strandlaken of op een ligstoel.

Ook voor een baby, bijvoorbeeld als kraamcadeau, is het een ideale doek: om het kindje in te wikkelen tijdens het voeden, het mee af te drogen, of het kan als lakentje of zomerdekentje worden gebruikt in een ledikantje.

Maar ook voor dagelijks gebruik in de badkamer is dit een zeer geschikte handdoek omdat hij lekker groot is en snel droogt.

Ook als picknickkleed of tafelkleed kan de hamamdoek goed dienst doen!
Kortom; een multifunctionele doek.

Pure Kenya hamamdoeken

Call it Fouta is onderdeel van de Nederlandse firma Pure Kenya.
De firma heeft een sterke band met Afrika en importeert de Kikoy strandlakens (met badstof binnenkant), de sarongs en hamamdoeken (ofwel Fouta’s) uit Afrika.

Call it fouta.

Call it Fouta is een Nederlands merk dat de traditionele hamamdoek en fouta uit Afrika importeert en in Nederland aanbiedt.
Een hamamdoek en fouta zijn eigenlijk hetzelfde product, het enige echte verschil is dat een fouta in Tunesië wordt gemaakt en hamamdoeken ook in andere Afrikaanse landen worden gemaakt zoals in Kenia.

In mijn webshop bied ik 2 soorten hamamdoeken aan, te weten de Splash serie in 7 verschillende kleuren en de Stone washed serie in 4 actuele kleuren.

  • De Call it Fouta Splash serie

De Call it fouta Splash serie heeft een klassieke uitstraling met een witte binnenkant en loopt naar de zijkanten uit in 2 verschillende kleuren.
Dit streeppatroon herhaalt zich aan de zijkanten van de hamamdoek.
Fraai detail is de met zilverdraad geweven dunne streep aan weerszijden op ca. 2 cm afstand van de franjes en in het midden van het streeppatroon, waar de 2 kleuren in elkaar overlopen.
De  Call it fouta hamamdoek Splash weegt slechts ca. 415 gram en is van een groot formaat nl. 200 x 100 cm.

  • De Call it Fouta Stone washed serie

De Call it Fouta Stone washed serie heeft een stoer maar stijlvol ontwerp.
Het zijn effen hamamdoeken in 4 actuele kleuren te weten, black, licht grijs, denim en dark mint.

Over de breedte van de hamamdoek lopen horizontale ingeweven strepen en dikke geknoopte franjes als afwerking.
Deze hamamdoek weegt slechts ca. 300 gram en neemt weinig ruimte in je koffer en strandtas, neemt gemakkelijk vocht op en is na gebruik snel weer droog.
De afmeting is 180 x 100 cm.

Deze Stone washed serie is zo soepel en zacht dat je hem ook heel goed als sjaal kunt dragen.

Wanneer je een Call it Fouta hamamdoek bestelt, krijg je een kaart met wasvoorschrift meegeleverd.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Misschien ook leuk .....

  • Pure Kenya Sarongs Sarong of Pareo? Ik ken de Sarong uit mijn tijd in Singapore waar ik jaren gewoond heb i.v.m. het werk van mijn man. De Singaporese dames droegen daar geen sarong meer maar gewone westerse […]
  • Kledingtrend voorjaar 2013: wit Stralend wit De kleur wit gaat dit voorjaar/zomerseizoen de boventoon voeren. Wit oogt altijd zomers en fris. De grote modeontwerpers showden opvallend veel wit in ultra light materialen […]
  • Heb jij oranjegevoel?? Koningsdag. Op Koningsdag hullen we ons weer massaal in het oranje. Dan worden we letterlijk en figuurlijk verblind door al het oranje op straat in de vorm van kleding, vlaggetjes en […]

Aanverwante berichten