Welke roklengte is geschikt voor jou
| |

Roklengte

Wat is nu voor mij een goede roklengte??

Deze vraag wordt mij herhaaldelijk gesteld tijdens een kledingadvies of kledingstijl workshop.
Er zijn nogal wat verschillende modellen en lengtes te koop.
De trends die ons op de catwalk gepresenteerd worden door de grote ontwerpers, vinden meestal na een jaar hun weg naar de winkels en datgene zien we dan terug in het straatbeeld.

Meedoen met de mode

Dat is een persoonlijke keuze.
Veel belangrijker vind ik het om te kijken naar de lichaamsbouw en vorm van de benen.
Wanneer de trend een korte rok aangeeft en jij hebt stevigere benen, zou ik die trend even over laten waaien.
Hetzelfde geldt wanneer je klein bent en de langere rok komt weer in de mode.
Wanneer je voor jezelf bepaald hebt welke rok lengte meest geschikt is, kun je vervolgens zelf uitmaken of je een bepaalde trend volgt of niet.

Hoe bepalen we onze persoonlijk beste roklengte?

Eigenlijk heel eenvoudig!
Ga voor de spiegel staan, houd een rok, doek of shawl voor jouw lichaam en laat die rok, doek of shawl vanaf de taille langzaam naar beneden zakken.
Waar jouw been het smalste is, is jouw beste roklengte.
Door namelijk het smalste gedeelte op te zoeken en daar de nadruk op te leggen d.m.v. een horizontale lijn, suggereer je dat jouw hele been zo slank is.
Zou je jouw rok laten eindigen op het breedste gedeelte, bijv. de kuit, wekt dat de indruk dat jouw gehele been steviger is.

Andere factoren die meetellen.

We hebben het hier uitdrukkelijk over de roklengte.
Factoren als stofsamenstelling en structuur, het model van de rok, de hak hoogte van schoen of laarzen en jouw lichaamsbouw spelen uiteraard ook een rol.
Tijdens een kledingadvies komt dit allemaal aan de orde.
Klik hier voor meer informatie over het kledingadvies.

Meer info kledingadvies

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Misschien ook leuk .....

  • Overslagshirts Slippely Verscheidenheid aan modellen Wie kent de T-shirts (korte of lange mouw), overslagshirts (met of zonder mouw), hemdjes en sjaaltjes van Slippely niet? Het zijn mooie, vormvaste shirts, […]
  • Persoonlijke kleurenanalyse Persoonlijke kleurenanalyse. Heeft u zich ook wel eens afgevraagd waarom de ene kleur u beter staat dan de andere kleur? Of waarom u een bepaalde kleur prettig vindt om te dragen en een […]
  • Actuele items najaar/winter 2012 Wat is nieuw dit najaar en komende winter? Onderstaand een overzicht van 10 items die gespot zijn op de catwalks. Ik heb het heel bewust over actuele items en niet over must-haves (dat […]

Aanverwante berichten