Valentijnsdag

Rood
Er is geen dag waarmee zo duidelijk de kleur rood geassocieerd wordt als met Valentijnsdag.
Rood als kleur van de liefde, opwinding, nieuw leven en passie maar rood is ook de kleur van gevaar, bloed, vuur en giftige bessen!!
Rood heeft een tweeslachtige betekenis.

Rood zorgt voor opwinding
Rood werkt op onze bloedsomloop en windt op. Denk aan het “red light district”.
Wanneer je de gehele dag werkt met iemand die bijv. een rood jasje aan heeft of je draagt zelf iets roods,  is de kans groot dat je ‘s avonds hoofdpijn hebt omdat alleen al het waarnemen van de kleur rood energie vreet!
Ook raak je, door het dragen van de kleur rood, eerder verwikkeld in een woordenwisseling, rood daagt uit.
Spreekwoordelijke uitwerking van een rode lap op een stier.
Tip: sporters presteren (en intimideren) beter in rode kleding.

Optische waarneming
Rood neemt men als een van de eerste kleuren waar; draagt u bijv. een rood jasje, dan staat u in het middelpunt van de belangstelling. Iedereen heeft u gezien en u houdt de aandacht vast.
Dit heeft zijn oorsprong in het feit dat onze voorouders zich voedden met rode vruchten. Die moesten ze zoeken in een groene omgeving (rood en groen zijn complementaire kleuren!). Daarom is het menselijk oog zo sterk gericht op rood.
Dat is ook de reden waarom rood als alarmkleur wordt gebruikt, denk aan rode stoplichten, rode verkeers- en waarschuwingsborden en brandweerwagens.

Rood als koele en rood als warme kleur
Rood met een gele ondertoon, denk aan tomatenrood, is een geschikte kleur voor de lente- en herfsttypes. Rood met een blauwe ondertoon, zoals kersenrood, is meer voor de zomer- en wintertypes.

Tip: Men lijkt dikker in rode kleding vanwege het feit dat een rood object dichterbij lijkt dan hetzelfde object in een andere kleur.

Fijne Valentijnsdag en geniet van de liefde!!

Bewaren

Misschien ook leuk .....

  • Pantone Trendkleuren lente-zomer 2022Pantone Trendkleuren lente-zomer 2022 Wat zijn de Pantone trendkleuren lente-zomer 2022? Zoals ieder voor- en najaar heeft Pantone, het Amerikaanse toonaangevende kleurhuis, weer 10 kleuren gelanceerd. Daarnaast ook nog vijf […]
  • Kun je veranderen van seizoenstype?Kun je veranderen van seizoenstype? Hoe kan dat nou? Jaren geleden ben je misschien geanalyseerd als een lentetype en nu heb je de gratis online kleuranalyse gedaan en blijkt dat je een zomertype bent. Je vraagt je af of je […]
  • Wat is de beste tijd voor een kleurenanalyse?Wat is de beste tijd voor een kleurenanalyse? Beter in de winter of juist in de zomer? Dit is een vraag die mij herhaaldelijk gesteld wordt. Tijdens een kleurenanalyse kijk ik naar de huid, haar en ogen en baseer daar de kleuren op […]

Aanverwante berichten