Coral, kleur van het jaar 2019
| |

Living Coral is de kleur van het jaar 2019.

Living Coral; kleur van het jaar 2019?

Ieder jaar selecteert het toonaangevende Amerikaanse kleurhuis Pantone tien voorjaar-/zomerkleuren en 10 najaar-/winterkleuren.
Van die 20 kleuren wordt één kleur uitgeroepen tot kleur van het jaar.
Vorig jaar was dat Ultra violet, een lichte paars tint.
Dit jaar is het Living Coral.

Wat is hiervan de bedoeling?

De bedoeling is dat we de kleur van het jaar veelvuldig terug zien in make-up, mode, sieraden en interieurs maar dat viel met de kleur Ultra Violet een beetje tegen.
De kleur Living Coral, een hele toegankelijke, natuurlijke kleur zullen we naar ik kan inschatten wel veel gaan zien omdat deze kleur zo goed gecombineerd kan worden.

Wie kan deze kleur dragen?

Je kunt je beter afvragen; wie niet want in een aangepaste nuance kan ieder seizoenstype deze kleur dragen.
In een vergrijsde nuance en dan gaat de kleur Coral neigen naar roze-oranje, is deze kleur heel geschikt voor een zomertype. Combineer met wit, lichtblauw of een mooie zandtint.
Een warme Coral die dan al wat meer naar oranje gaat, laat een lentetype en ook het herfsttype stralen. Een lentetype combineert bijvoorbeeld met een turquoise of groentint terwijl een herfsttype mooi is in een Coral met petrol of grijs combinatie.
Het wintertype kan kiezen voor een heldere Coral en combineren met donkerblauw, antraciet of zelfs zwart.

In de uitverkoop

Het leuke is dat bepaalde vooraanstaande merken zoals Marc Cain deze kleur afgelopen winter al in hun collectie hadden zitten en dat kledingstukken in Coral nu in de uitverkoop hangen. Hoe leuk is dat??
Want weten wat je nu weet, kun je dus in de uitverkoop kopen en er heel actueel bijlopen :).
Ook Slippely shirts had de kleur Coral afgelopen najaar/winterseizoen al.
Sjaals in de kleur Living Coral waren er afgelopen winter ook al en die zijn nu in de uitverkoop!

Misschien ook leuk .....

  • Silkroute shawlsSilkroute shawls Wie zitten er achter het bedrijf Silkroute shawls? In 1975 is het bedrijf opgericht en inmiddels zit de tweede generatie (2 dochters) in het bedrijf. Het is een Nederlands bedrijf wat […]
  • Slippely voorjaars-/zomerkleuren 2020Slippely voorjaars-/zomerkleuren 2020 De voorjaars-/zomer kleuren zijn: Hibiscus, Baby Blue, Rose Petal, Golden Ochre, Grass en Pistache zijn de nieuwe Slippely voorjaarskleuren. Silver en Yellow zijn kleuren die er al eerder […]
  • Kleurenanalyse? Hoe werkt een kleuradvies?Kleurenanalyse? Hoe werkt een kleuradvies?

Aanverwante berichten