geel tinten

Geel tinten; volop in de mode.

Eindelijk zien we weer geel tinten in de winkels

Na lange tijd zijn de geel tinten weer volop terug in de kledingcollecties.
Je wordt er bijna mee dood gegooid!!
Geel tinten zijn vrolijke en zonnige kleuren die we associëren met licht, warmte, vuur en de zon.
Voor mij reden om de geel tinten eens te belichten met betrekking tot onze kleding.

Draag jij graag gele kleding?

Tot voor kort kwam het in mijn praktijk tijdens de kleurenanalyses, regelmatig voor dat men aangaf liever geen geel tinten te dragen.
Het is grappig om te zien hoe het modebeeld ons toch beïnvloedt want nu dragen we de geeltinten volop.
Ik denk dat die aversie tegen geel tinten voortkwam uit het feit dat geel dicht bij onze eigen huidskleur ligt en dat men daarom dacht dat deze kleur niet flatteert.
Alles valt en staat met het kiezen van de juiste kleur geel.
Kies uit alle geel tinten de tint die past bij jouw huid, haar en ogen en je zult zien dat geel juist een hele prettige kleur is om te dragen!!

Geel als combinatiekleur

Geel is net als wit trouwens, een goede combinatie kleur.
Alle kleuren die je combineert met wit, kun je ook combineren met geel.
Geel is net als rood en blauw een primaire kleur.

Je zult onthouden worden!!

Door het dragen van geel tinten val je op en zal men je zich later herinneren. Dat komt omdat geel als eerste door ons brein wordt waargenomen. De reden hiervan is dat geel tinten zoveel licht bevatten (het meeste uit het hele spectrum).
Van dit gegeven kun je gebruik maken als je bijvoorbeeld gaat solliciteren, netwerken of daten :).

Maar wat is de juiste tint geel?

Heb je bijvoorbeeld een wat rozige huid en blauwe ogen?? Dan kies je het beste voor citroengeel.
De ondertoon in zowel je huid als ogen zijn blauw. Om de kleur citroengeel te krijgen, wordt ook een klein beetje blauw toegevoegd. Dus dit komt overeen en versterkt elkaar!
Maar heb je een meer gelige huid die gemakkelijk bruint en bijvoorbeeld groene of bruine ogen? Dan kies je het beste voor eigeel of zonnebloemgeel. Want dan is er juist sprake van een gele of warme ondertoon.
Twijfel je? Tijdens een kleurenanalyse ontdek je welke kleuren, dus ook welke tinten geel, je flatteren.

Heeft Slippely ook gele shirts?

Zeker, Slippely speelt altijd in op de modekleuren zodat de shirts aansluiten bij de kledingcollecties.  Afgelopen zomer was dat de koele geel tint Yellow en dit najaar is dat de warme geel tint Lemon Curry.

Klopt het dat blauwe ogen door het dragen van citroengeel blauwer lijken??

Ja, dat klopt! Blauw en citroengeel zijn nl. complementaire kleuren.
Complementaire kleuren zijn kleuren die tegenover elkaar in de kleurencirkel liggen en elkaar versterken.
Heb je blauwe of grijsblauwe ogen? Probeer het maar eens door het dragen van een citroengeel shirtje en zie het resultaat. Dan stap je zo over op een citroengeel jasje!!
Ons brein zoekt bij het zien van een geel shirt of jasje, automatisch de complementaire kleur en vindt die in jouw ogen. Daarom zeggen we dat de kleur van de ogen versterkt wordt.

Andere toepassingen van de kleur geel.

In mijn weblog van 19 maart 2017 met de titel Pasen en de kleur geel heb ik nog enkele aspecten van de kleur beschreven zoals geel als paaskleur, geel in relatie tot eten cq. eetlust, geel en solliciteren en geel als spirituele kleur.
Je merkt dat ik een liefhebber ben van geel tinten in alle aspecten!!

Bewaren

Bewaren

Misschien ook leuk .....

  • Pasen en de kleur geel. Geel is een paaskleur bij uitstek! Geel associëren we met licht, warmte en de zon. Zonder licht en zonnestralen zou op aarde geen leven en vegetatie mogelijk zijn. Geel verbinden wij met […]
  • Heb jij oranjegevoel?? Koningsdag. Op Koningsdag hullen we ons weer massaal in het oranje. Dan worden we letterlijk en figuurlijk verblind door al het oranje op straat in de vorm van kleding, vlaggetjes en […]
  • Overslagshirts Slippely Verscheidenheid aan modellen Wie kent de T-shirts (korte of lange mouw), overslagshirts (met of zonder mouw), hemdjes en sjaaltjes van Slippely niet? Het zijn mooie, vormvaste shirts, […]

Aanverwante berichten