Winterjassen

Winterjassen te kust en te keur!

Welke winterjas wordt het ????

Voordat je een WINTERJAS gaat kopen, is het misschien handig om van te voren te bedenken hoe je de jas zult gaan dragen.
Ga je met de auto naar jouw werk bijvoorbeeld of ga je op de fiets, maak je vaak of zelden boswandelingen?
Heb je dus meer aan een waterafstotende, winddichte jas of juist meer aan een wollen jas?
Maar kijk ook eens naar de rest van jouw garderobe.
Draag je bijvoorbeeld veel lange vesten? Dan is een wat langere jas een noodzaak maar ook jouw lichaamslengte en figuur vragen om een bepaald model.

Welke kleur winterjas?

Sowieso is het verstandig om te kiezen voor een winterjas in een neutrale kleur die je goed staat (liefst een basiskleur uit jouw kleurenwaaier).
In accentkleuren word je nl. onthouden. Dat is prima maar dan zou ik kiezen voor een shawl of handschoenen in een accentkleur en een winterjas in een basiskleur. Een winterjas is een behoorlijke uitgave en daar wil je meerdere jaren mee kunnen doen.
Wanneer men je vaker in een rode jas ziet, is de kans groot dat men denkt; “heb je haar weer in die rode jas”!

Speciale aandachtspunten:

 1. Ben je groot? Dan kun je kiezen voor een enkellange jas.
  Deze zijn “hot” deze winter! Je ziet ze in alle kleuren, soorten en maten.
 2. Ben je klein en dan bedoel ik kleiner dan 1,65 cm, kun je beter kiezen voor een winterjas die boven de knie eindigt.
  Een duidelijke taille die wat hoger ligt (een empiretaille) of een ceintuur doen wonderen voor je en geven je optisch lengte.
 3. Heb je grote borsten? Dan zijn jassen met een diepe V-hals geschikt voor je. Om de kou op te vangen draag je een shawl in jouw jas.
  Een diepe V-hals deelt het bovenlichaam optisch in tweeën. In de webshop staat nu de nieuwe wintercollectie shawls.
  Een enkelknoops winterjas is geschikter voor je dan een dubbelknoops omdat je met een enkele rij knopen een verticale lijn creëert en een lichte taillering in de jas is helemaal top voor je.
 4. Heb je daarentegen kleine borsten (t.o.v. jouw heupen) dan zijn brede, opstaande kragen, epauletten, zakjes op borsthoogte en natuurlijk ogende schoudervullingen aan te bevelen. Wanneer de jas een duidelijke taillering heeft, zorg dat voor evenwicht in het figuur.
 5. Heb je smalle schouders? Dan zijn jassen met brede kragen en een duidelijke schouderlijn een must voor je.
  Kies voor een jas met een structuur d.w.z. een duidelijke vorm in de jas.
 6. Heb je juist brede schouders? Dan is een jas zonder structuur beter voor je. Deze winter zie je veel kledingstukken en dus ook winterjassen, zonder structuur. Dat zijn die rechte modellen die vanaf de schouder linea recta naar beneden vallen zonder taillering of zo.
  Uiteraard laat een enkele rij knopen jouw schouders slanker lijken evenals raglanmouwen.

Tot slot: bezuinig niet op de kwaliteit van de winterjas.
Heb je de voor jou geschikte jas gevonden, zul je hier enkele jaren mee gaan doen en gedurende enkele maanden wellicht wel dagelijks dragen. Wanneer je omrekent wat de jas je kost per gedragen keer, valt het reuze mee!
Hoe beter de kwaliteit; des te langer heb je plezier van jouw winterjas!
Bij de verschillende lichaamsvormen zoals 8-type, A-type, O-type, H-type en V-type staan ook winterjassen die geschikt zijn voor die lichaamsvormen.

Kijk ook op mijn Pinterest board coats.

button-naar-kleuradvies

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Misschien ook leuk .....

 • Herfst- en winterjassen anno 2011Herfst- en winterjassen anno 2011 Ben je een nog op zoek naar nieuwe herfst- en winterjas? 1. De trenchcoat De trenchcoat is een klassieke jas die vele vrouwen goed staat omdat de vrouwelijke vormen perfect tot zijn recht […]
 • Slippely shirt 17067Slippely shirt 17067 Slippely biedt een breed scala aan shirts waaronder het model 17067 dat in 39 verschillende kleuren en maten tot XXL verkrijgbaar is. Dit shirt is gemaakt van 93% crêpe viscose, een […]
 • Yakwol sjaal ofwel omslagdoek uit NepalYakwol sjaal ofwel omslagdoek uit Nepal Prachtige handgemaakte sjaals van wol, katoen en acryl uit Nepal. Deze sjaals zijn online verkrijgbaar in meer dan zestig verschillende, actuele kleuren. Ik help je graag bij jouw keuze.

Aanverwante berichten