Silkroute Sjaals
| | |

Silkroute shawls

Wie zitten er achter het bedrijf Silkroute shawls?

In 1975 is het bedrijf opgericht en inmiddels zit de tweede generatie (2 dochters) in het bedrijf.
Silkroute is een Nederlands bedrijf en staat voor kwalitatief hoogwaardige 100% dun geweven shawls die veelal geproduceerd worden in het Verre Oosten.

Waarom kies ik voor Silkroute shawls?

Ongeveer 12 jaar geleden kwam ik in contact met Silkroute toen ik shawls aan het inkopen was in Inkoopcentrum Trade Mart in Utrecht.
Daar viel mijn oog op de kleurrijke en kwalitatief mooie shawls. De samenwerking verliep vlot en prettig en ik bouwde een klantenkring op die speciaal voor de Silkroute shawls naar me toe komt.

Waarom zou jij kunnen kiezen voor een Silkroute shawl?

Het zijn dun geweven sjaals van natuurlijke materialen zoals wol, katoen, zijde en viscose. En ja, viscose is ook een natuurlijk product want het wordt gemaakt van de houtcellulose van de berk.
Het formaat van een Silkroute shawl is meestal 180 x 70 cm. Dit is een formaat shawl wat je gemakkelijk los kunt laten hangen zonder dat de shawl meteen tot aan je knieën reikt.
Wanneer je het gewicht op het bovenlichaam hebt, is het los laten hangen van een shawl prettig omdat je hiermee lengte maakt op het bovenlichaam.
Zou je de shawl knopen, wordt het snel volumineus.

Silkroute en de wereld om ons heen.

De eigenaren van Silkroute reizen meerdere malen per jaar naar de productie bedrijven in het Verre Oosten.
Zij kijken of de productieprocessen goed verlopen, hoe er met het personeel en de omgeving wordt omgegaan.
Kindarbeid, gedwongen arbeid of lange werkdagen zijn niet aan de orde en Silkroute ziet erop toe dat arbeiders eerlijk betaald worden.
Daardoor draag ik mijn Silkroute shawl met een prettig gevoel want we weten allemaal dat dit ook wel eens anders is.

Misschien ook leuk .....

  • Ik kan toch wel zwart dragen?Ik kan toch wel zwart dragen? Tijdens de kleurenanalyses wordt mij deze vraag herhaaldelijk gesteld. Men hoopt dan op een positief antwoord want wat dragen we met z’n allen graag zwarte kleding! Ik moet helaas nogal […]
  • Blue; blue the sky is blue!Blue; blue the sky is blue! De kleur blauw Blauw is één van de primaire kleuren. Van de drie primaire kleuren blauw, rood en geel zijn alle andere kleuren afgeleid. Natuurlijk zit blauw daarom ieder jaar bij de […]
  • Kosten per keer principeKosten per keer principe Wat is dat nu weer; kosten per keer principe? Dat wil simpelweg zeggen dat je voor jezelf bepaalt wat de aanschafprijs van een kledingstuk is geweest en hoe vaak je het gedragen hebt en […]

Aanverwante berichten