Blue, blue, the sky is blue
| | | |

Blue; blue the sky is blue!

De kleur blauw

Blauw is één van de primaire kleuren. Van de drie primaire kleuren blauw, rood en geel zijn alle andere kleuren afgeleid.
Natuurlijk zit blauw daarom ieder jaar bij de modekleuren. Weliswaar iedere keer in een andere nuance; soms warmer, soms koeler, soms gedempt en soms ook een helder blauw.

Dit jaar is het Egyptisch Blue

Egyptisch blue ofwel Princess blue. Maar what’s in a name!
Het is een koele, heldere blauw. Er wordt zelfs gezegd dat dit blauw het zomerse zwart wordt.
Het is een blauw wat vooral de koele seizoenstypes zoals zomer- en wintertypes heel mooi staat. Ben je ook nog geanalyseerd als zijnde helder dan is dit een prachtige kleur voor je.
Ben je geanalyseerd als gedempt, kun je beter kiezen voor een iets afgezwakte tint blauw.
In de foto hieronder kun je dat goed zien. De zee is het Egyptisch ofwel Princess blue en de lucht is de iets afgezwakte tint dus mooi voor zomertypes.

Blauwe ogen

Heb je daarbij ook nog blauwe ogen? Dan is het helemaal mooi want door het dragen van de kleur blauw zullen jouw ogen geaccentueerd worden. Dit effect kun je al bereiken door het dragen van een blauw shirt, blouse of sjaaltje kortom alles wat je dicht bij het gezicht draagt.
Een blauwe jeans of blauwe schoenen hebben weinig effect tenzij je met je benen in je nek gaat liggen.

Blauw wekt vertrouwen

Alle kleuren hebben een psychologische uitwerking. Wanneer we een kleur waarnemen roept dat een gevoel bij ons op.
Rood zet ons bijvoorbeeld aan tot actie terwijl groen ons tot rust brengt. Roze roept een lieflijk gevoel op en bij de kleur oranje denken we dat iets goedkoop is.
Bij het zien van de kleur blauw krijgen we een gevoel van vertrouwen. In het bankwezen wordt veel blauw gedragen (wij vertrouwen hen ons geld toe) en ook onze Nationale Luchtvaartmaatschappij KLM heeft blauw hoog in het vaandel (we vertrouwen er op dat we veilig vervoerd worden).
En wat denk je van de opmerking “iemand vertrouwen op zijn blauwe ogen”?

Blauw Slippely shirt

Slippely shirts heeft bij de nieuwe voorjaarskleuren de kleur Strong Blue.
Deze kleur komt in het viscose hemdje 17733, het viscose shirt korte mouw 17732 en in het crepe viscose shirt met driekwart mouw 17067 in de maten S, M, L en XL.
Deze shirts zijn nog niet leverbaar maar je kunt ze wel alvast reserveren. Over ongeveer 2 weken zijn ze voorradig.

Misschien ook leuk .....

  • Slippely shirt 17067Slippely shirt 17067 Slippely biedt een breed scala aan shirts waaronder het model 17067 dat in 39 verschillende kleuren en maten tot XXL verkrijgbaar is. Dit shirt is gemaakt van 93% crêpe viscose, een […]
  • Het hele jaar rond met een Slippely hemdjeHet hele jaar rond met een Slippely hemdje Het hele jaar rond?? Jazeker! Een Slippely hemdje draag je het gehele jaar door. Dit is een mooi basis hemdje wat je draagt onder een jurkje, blouse of jasje en in de zomermaanden kun je […]
  • Slippely shirt model 17063Slippely shirt model 17063 Favoriet van velen! Slippely heeft een uitgebreide collectie shirts, variërend in halswijdte, mouwlengte, shirtlengte en niet te vergeten de enorme variëteit in kleuren. Dat is natuurlijk […]

Aanverwante berichten