Shawl knooptechniek royale shawl

Hoe knoop je nu zo’n shawl?
Deze vraag wordt me in mijn praktijk regelmatig gesteld.
Daarom ga ik vanaf nu met enige regelmaat een bepaalde shawl uitlichten en daarvoor verschillende shawl knooptechnieken geven.

De royale katoenen shawl.
Deze shawl heeft een afmeting van 1,80 x 1,10 meter en is gemaakt van een soepele katoen kwaliteit. Hoewel het weer beter en beter wordt, kan het in de ochtend en avond toch nog behoorlijk afkoelen. Dan is bijv. een katoenen shawl ideaal.
Tip: indien het gedurende de dag te warm wordt om de shawl te dragen, knoop hem dan aan de zijkant van jouw tas voor een vrolijk, nonchalant kleuraccent.

Shawl knooptechnieken.
1. Laat één uiteinde van de shawl voor het lichaam hangen en sla de shawl vervolgens éénmaal om de hals voor een sportief effect.
2. Leg het midden van de shawl tegen de voorkant van de hals en sla beide uiteinden naar achter en vervolgens weer naar voren en knoop de beide uiteinden aan de voorkant.
3. Halveer de shawl in de breedte en haal één uiteinde door de nu ontstane lus.

Op vakantie
Door de royale afmeting kun je deze katoenen shawl ook dragen als pareo tijdens jouw zonvakantie (of in de achtertuin!).  Zie hiervoor illustratie (bronvermelding: passigatti style guide).
Klik hier voor de katoenen shawls in diverse dessins en kleuren. Prijs: 19,95 euro.

Katoeneigenschappen:
Neemt gemakkelijk vocht op en voelt daardoor niet plakkerig op de huid.
Is een 100% natuurlijke vezel afkomstig van de katoenplant.
Katoen droogt snel.

Misschien ook leuk .....

  • Kledingtrends voorjaar 2011Kledingtrends voorjaar 2011 4 kledingtrends Er zijn 4 duidelijke trends te onderscheiden op de catwalk. Kubistische invloeden (denk hierbij aan Victor en Rolf). Mixed up. Hierbij worden verschillende stoffen en […]
  • Wat maakt een BeckSöndergaard sjaal nou zo speciaal?Wat maakt een BeckSöndergaard sjaal nou zo speciaal? En wie is BeckSöndergaard eigenlijk? BeckSöndergaard is een Deens accessoirelabel dat opgericht is in 2003 door de dames Anna Sondergaard en Lis Beck. De beide dames ontwerpen sjaals met […]
  • Persoonlijke kleurenanalyse Persoonlijke kleurenanalyse. Heeft u zich ook wel eens afgevraagd waarom de ene kleur u beter staat dan de andere kleur? Of waarom u een bepaalde kleur prettig vindt om te dragen en een […]

Aanverwante berichten